Garduri prefabricate din beton si porti metalice. Livrare si montaj in toata tara! Comenzi la telefon: 0723 613 599

Cosmetizare gard beton

Cosmetizare gard beton 2017-03-24T11:27:17+00:00

Chituri pentru rosturi – gard beton

Pentru mascarea rosturilor dintre panourile de gard beton recomandam utilizarea chiturilor elastice LINDNER si ALCHEMICA PROFESSIONAL ambalate in batoane de 830 g/buc. Pretul acestora este de 35 lei si respectiv 45 lei/buc, preturile includ TVA. Chiturile sunt produse bicomponente care se amesteca automat in timpul aplicarii cu pistolul. Pretul pistolului pentru chituit este de 100 lei/buc. TVA inclus. Manopera de chituire costa 6 lei/m gard, pretul nu include TVA.

chit + pistol de chituire

Impermeabilizanti – gard beton

Prin ciclurile inghet-dezghet, apa are un puternic efect distructiv asupra betonului. Durabilitatea unui gard beton este determinata de ciclurile de gelivitate. Konkret Line recomanda tratarea betonului cu impermeabilizanti de suprafata sau de masa pentru limitarea infiltrarii apei si cresterea durabilitatii betonului.

Produs in Danemarca, impermeabilizantul de suprafata transparent ori colorat – Konkretol se aplica prin pulverizare sau cu pensula pe betonul proaspat sau dupa maturizarea acestuia, oricand. Consumul specific este de 60 g pana la 200 g/mp. Se usuca in aproximativ o ora in functie de temperatura si umiditatea aerului si a betonului. Impermeabilizantul patrunde 1-2 mm in beton, intrerupe capilaritatea, stopeaza eflorescenta ( “albirea” sau “decolorarea” ) si intareste suprafata betonului. Konkretol este un produs bicomponent cu putere mare de acoperire. Poate fi diluat cu apa pana la 30% pentru primul strat si cu pana la 10% pentru stratul al doilea. Nu se aplica la temperaturi sub 8 grade Celsius. Colorarea unui gard beton prin aplicarea impermeabilizantilor este o alternativa a colorarii in masa a betonului. Impermeabilizantul Konkretol are culori vii si pastelate, cu multe nuante, rezistente la actiunea razelor UV.

Impermeabilizantul Konkretol costa 30 lei/kg cu TVA inclus si are un consum specific intre 60 si 200g/mp. Un kilogram de impermeabilizant acopera de la 5 la 15 mp, in functie de vechimea, umiditatea, porozitatea si temperatura betonului, de raportul dilutiei, metoda de aplicare si numarul de straturi.

impermeabilizant

Un alt impermeabilizant de suprafata, pe care-l utilizam in special pentru tratarea betoanelor vechi colorate cu pigmenti, este Konkretan. Acest impermeabilizant fabricat in Germania nu lasa urme pe suprafata betonului si respinge total apa. Dezavantajele utilizarii acestuia sunt repetabilitatea tratamentului o data la cinci ani si pretul de 36 lei/kg cu TVA inclus.

Impermeabilizantul de masa Konkretix deasemenea fabricat in Germania, este un aditiv hidrofobic pe care vi-l recomandam atat pentru pretul mic, 8 lei in plus pentru fiecare metru de gard, cat si pentru efectele suplimentare cresterii durabilitatii: intensificarea culorii si reducerea eflorescentei.

Colorarea unui gard beton prin pigmentarea betonului sau prin tratamentul cu impermeabilizant colorat dupa montare ( vopsire ), creste pretul gardului cu 25-30 lei/m.

Gard beton colorat